Naše čalounice opět vyrazily za poznáním

Michal Hynek Články

V minulých týdnech naše čalounice opět vyrazily do světa za poznáním – navštívily firmu vyrábějící čalouněný nábytek a koželužnu.

JECH CZ s.r.o.

Žákyně 2. a 3. ročníku oboru Čalouník navštívily firmu JECH CZ s.r.o. v Dobrušce, která se zabývá výrobou sedacích souprav, křesel, židlí, konferenčních stolků a sedacího nábytku pro pečovatelství a zdravotnictví.

Firma nabízí perfektní řemeslné zpracování, masivní dřevěnou konstrukci, více jak 300 druhů potahových látek, 12 barevných odstínů dřeva a záruku 5 let. Na nábytek pro pečovatelství a zdravotnictví a na nábytek do veřejných prostor firma poskytuje standardní záruku 2 roky.

Více o firmě na: https://www.jech.cz


Josef Strnad, s.r.o. – výroba usní

Na zpáteční cestě z Dobrušky navštívily naše čalounice koželužnu – výrobu usní – Josef Strnad s.r.o. v Solnici.
Tady si děvčata přišla na své čichové receptory. Proces činění syrových kůží s sebou nese i charakteristický zápach a je potřeba říct, že čalounice byly odvážné, nevzdaly to a absolvovaly prohlídku až do konce. Tam na ně čekalo množství obarvených broušených kůží a také pergameny – a to už byla jiná vůně. Činění probíhá na několik etap a způsobů. Zpracovávají se kůže menších rozměrů, nejčastěji jelení a dančí. Někdy i telecí, které už čalouník může použít. Každá hotová useň se kontroluje a klasifikuje z hlediska kazů do šesti tříd.

Více o firmě na: http://www.kozeluzna.cz