Opraváři a čalouníci na exkurzích

Michal Hynek Články

AGROMETALL Nový Dvůr

Skupina žáků 2. ročníku opravářů zemědělských strojů navštívila dne 12. března 2019 Den otevřených dveří ve firmě Agrometall s.r.o. Nový Dvůr (u Heřmanova Městce).

Nejprve nás zástupce majitele společnosti provedl po výrobních prostorech. Vyrábí se zde komunální technika a část produkce je věnována výrobě komponentů pro stroje na přípravu půdy.

Následně jsme navštívili servisní středisko pro stroje značky John Deere a Merlo, kde se nám věnoval vedoucí servisu. Zaujala nás jeho přednáška o současných problémech s motorovou naftou v souvislosti s motory common rail.


PRODEJNY S BYTOVÝM TEXTILEM

Žákyně oboru čalouník navštívily dvě místní prodejny, které nabízejí nejen dekorační bytové textilie, ale i záclony a nespočet možností zavěšování, řasení, systémy rolet apod. Žákyně se tak mohly seznámit s praktickými ukázkami a odborným výkladem o jednotlivých systémech a materiálech.

ELESTAV Vysoké Mýto

Návštěva místní firmy ELESTAV s.r.o. nabídla velké množství ukázek moderních systémů stínící techniky. Na praktických ukázkách viděly žákyně oboru čalouník různé nabídky rolet a žaluzií (vnitřních i venkovních). Ke každé ukázce se z odborného výkladu dozvěděly o výhodách a nevýhodách jednotlivých systémů. Žákyně zaujalo i množství nabízených materiálů, řezy jednotlivými systémy. Na závěr jim byla představená markýza na dálkové ovládání.