Reprezentant ČR v kickboxu na Technické

Michal Hynek Články

Nedávno navštívil Technickou Vysoké Mýto náš bývalý žák Adam Pánek. Udělal si čas na to, aby se opět setkal se svými učiteli a poněkud zavzpomínal na dobu strávenou na škole.

Na naši školu přišel v roce 2015 a učil se v oboru Karosář. Ve škole se mu líbilo s výjimkou obvyklého pilování na počátku prvního ročníku. Pak ale objevil zajímavou zkušenost – začal mít dobrý pocit, když vytvořil novou věc z kusu plechu. Bavilo ho pracovat s kovem. Zjistil, že plech se dá přetvořit do nových forem. Naučil se spojovat plechy nýtováním, pájením a svařováním, vyrobit nový karosářský díl a opravit poškozenou karoserii auta. Získal dva svářečské průkazy a řidičské oprávnění skupiny B.

S odstupem času Adam během rozhovoru s úsměvem vzpomínal na bývalou dobrou partu spolužáků a kamarádů ve třídě, solidní učitele a dobré odborníky. Chválil si, že měl možnost naučit se na Technické ve Vysokém Mýtě hodně zajímavých věcí.

Když má někdo štěstí na šikovné ruce v učebním oboru a je pohybově nadaný, pak se dá tento dar v praktickém životě velmi dobře uplatnit a prodat. Své nadání, pracovitost, soutěživou a poctivou povahu začal Adam uplatňoval také ve sportu.

Pod vedením špičkového trenéra Martina Viktorina st., vůdčí osobnosti FALCON Kickbox Vysoké Mýto, dosáhl Adam opravdu velkou řadu pozoruhodných výsledků :

  • 2x mistr světa WAKO (Itálie, Itálie)
  • 2x mistr Evropy WAKO (Španělsko, Makedonie)
  • 1x vícemistr světa WAKO (Irsko)
  • 3. místo na mistrovství světa a Evropy (Irsko, Makedonie)
  • 8x vítěz světového poháru (Budapešť, Innsbruck)
  • 6x mistr ČR

Adam má v plánu pokračovat ve své zdařilé sportovní kariéře a také úspěšně zakončit maturitní studium oboru Provozní technika na naší škole. Držíme Ti palce, Adame!

Sledujte Adama na Instagramu: abe_panek