Špindl nám ležel u nohou

Michal Hynek Články

Již po osmé v termínu 2. – 8. února 2020 absolvovali žáci 1. ročníků TECHNICKÉ Vysoké Mýto lyžařský výcvikový zájezd ve Špindlerově Mlýně.

Opět nás hostila útulná chata Horalka, která během léta prodělala několik změn k lepšímu. Především se změnil nájemce, kterým není nikdo jiný než Olga Křížová Charvátová, držitelka bronzové medaile ve sjezdu z OH v Sarajevu v roce 1984. A ženská ruka je zde opravdu znát. V celé chatě byl původní nábytek vyměněn za nový, stylový. Byl opraven a certifikován vlek u chaty a především se zlepšila kvalita kuchyně. Například hned úvodní večeře byla vynikající svíčková jako od babičky a tak to šlo celý týden. Byla to bašta.

V pondělí bylo škaredé, deštivé počasí, že by tradičního školního maskota psa Maximuse ven z chaty nevyhnal, ale v úterý jsme se přece jen dočkali. V noci napadlo dostatečné množství sněhu a my se probudili do krásného slunečného dne s bílou čepicí. Ideální sjezdové podmínky jsme měli až do konce zájezdu. Prostě jsme měli štěstí.

K tomu, že si žáci „Špindl“ náležitě užili, pomohl i fakt, že jsme k výcvikovým lekcím využívali perfektní SKI areál ve Svatém Petru a sjezdovku Hromovku. To vše podtrženo skvělým zázemím – každá ložnice měla vlastní sociální zařízení, plazmovou televizi a připojení na wi-fi. Není se co divit, že se žákům ani nechtělo domů. Takže, Špindle, příští rok opět na viděnou.

Vladimír Smrček, vedoucí kurzu