Svět očima mladého fotografa

Michal Hynek Články

Na TECHNICKÉ Vysoké Mýto je spousta žáků, kteří tráví svůj volný čas zajímavými aktivitami. Takovou aktivitou může být třeba fotografování.

Jan Novák je žákem nástavbového studia Provozní technika a již několikrát dal o sobě vědět zajímavými fotografiemi. V příspěvku jsou k vidění jeho fotky, které pořídil v několika posledních měsících. Aby byl prožitek z obrázků ještě hlubší, napsal Honza k jednotlivých fotografiím ještě pár slov komentáře. Dle autora se jedná o snímky „cestovatelské či experimentální“. Text u fotografií je neupravený, tudíž přímo „autorský“ od autora!


Tahle fotka vznikla víceméně náhodou, když jsem se byl projet na kole a cestou domů sem se vracel kolem Chobota a koukal sem, že je na něm ještě led. Tak jsem si dal pauzu a něco málo zkusil cvaknout. Dal jsem to do ČB, jelikož barevně mně to přišlo takové obyčejné.

 

 

Tahle fotka vznikla na jedné dovolené u řeky Vydry. Tam se to vyloženě nabízelo. Je to krásná řeka.

 

 

 

 

 

Tady se jedná o zatopený lom kousek za Prosečí. Tuším, že se tam dříve těžila žula. Sice je tam zákaz koupání, ale na „parkovišti“, co je u toho, by se na vybírání za „parkovné“ dalo dobře vydělat. 

 

 

 

 

Jedna z vejletu, když jsme jeli kempovat k Pilské údolní nádrži. V době návštěvy se prováděla rekonstrukce, takže udělat nějakou fotku, aby tam nebyl různý stavení „bordel“, byl trošku oříšek.

 

 

 

 

 

 

 

Opravené chaty Maměnka a Libušín v Beskydech na Pustevnách. Fotil jsem pozdě večer. Částečně proto, jelikož jsem chtěl trochu zkusit astro. A částečně proto, protože udělat fotku bez lidí za bílého dne bylo v podstatě nemožné.

 

 

 

 

Ta je taky z Beskydského putování. Z dnu před odjezdem, kdy se počasí už trochu kazilo. Na procházce jsem hledal, co pěkného bych cvaknul a v jednom průhledu se trochu naskytla příležitost. Ale na astro máme v naší zemi váženou kapacitu Petra Horálka, který dodává fotky i pro NASA. Má i řadu zajímavých a hlavně zábavných přednášek.

 

 

 

Tohle byl jen takový nápad, kdy jsem jel původně fotit s kamarádem auto pod noční oblohou. Ale nakonec mne přeci jen trochu zlákaly hrátky s časem.

 

 

 

 

 

 

 

Ta je z léta, když jsme byli na vejletu se trochu projít z Vranic do Roudné, kde byla u koupaliště ochutnávka klobás. Kolem cesty tekl malý potůček a vzhledem k zeleni okolo a postavení slunce to někdy vypadalo, jak kdyby svítilo jen na určitá místa v potoce, která ho rozzářila. Tak jsem vzal stativ a zkusil něco cvaknout pár cm nad hladinou.