Maturanti posbírali kýble peněz

Michal Hynek Články

V pátek 2. února 2024 se uskutečnil ve vysokomýtském M-klubu již 27. ročník maturitního plesu Technické Vysoké Mýto.

K plesové sezóně ve Vysokém Mýtě přispěli i studenti Střední školy technické. Budoucí maturanti dvou tříd STME4 a NS2 ovládli 2. února velký sál M-klubu. Ke slavnostnímu šerpování je přišli doprovodit rodiče, sourozenci, kamarádi, ale i učitelé. Hlavní roli sehráli nejen maturanti, ale i jejich třídní učitelky Iva Hesová a Iva Jelínková. Budoucí maturanty ovládlo mužské osazenstvo. Před maturitní komisi letos půjde 16 chlapců a pouze 1 dívka.

Všichni, kdo přišli na ples, se skvěle bavili. O zábavu se staral nejen moderátor z českobudějovického rádia Faktor, ale zejména ti, kterým ples patřil. A vše měli připraveno skvěle, vtipně a do nejmenších detailů.

Hosty plesu překvapila bohatá tombola s lístky za 10 Kč. Byly v ní téměř dvě stovky cen. Vedle sponzorů ceny darovali i rodiče maturantů nebo sami studenti a učitelé. Mezi hlavní ceny tak patřil například metr piv od paní učitelky Hesové a hlavní cenou byl vyhlídkový let s panem učitelem a pilotem v jednom, Martinem Štěpánkem. Dalšími hlavními cenami bylo například přezutí kol u auta přímo v dílnách školy, kde se učí mimo jiné právě budoucí automechanici. „V tombole dominoval alkohol, uzeniny, ale byl tam třeba i pytel krmení pro slepice,“ prozradil maturant Michal.

Šerpování doprovodili maturanti vtipným popisem svých spolužáků a sálem se tak často nesly salvy smíchu. Pro šerpu si navíc studenti šli za zvuku svých oblíbených písniček. Během nástupu je rodiny zasypávaly hrstmi peněz. Ty si poté studenti košťaty zametli do kyblíků a poté je použijí na závěrečný maturitní večírek.

Vyvrcholením plesu bylo bezesporu půlnoční překvapení, o které se postarali sami maturanti, když předvedli vtipný pánský striptýz pod vedením paní učitelky Barbory Tesařové. 16 kluků postupně svlékalo desítky vrstev oblečení. Když pak zůstali do půl těla nazí, dále nepokračovali i přes to, že publikum doslova šílelo.

Letošní ples byl už 27. v historii Střední školy technické. Tradici založil spolu se studenty učitel Ladislav Khorel, který na škole vyučuje dodnes a s bývalými studenty rád zajde na pivo.

Autor: Markéta Kutilová


Ples komplet: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=PhotographerTomasSnirer&set=a.801354771989277

Fotokoutek: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=PhotographerTomasSnirer&set=a.799859145472173