Medaile ze soutěže Karosář Junior 2019

Michal Hynek Články

Dne 14. března 2019 se v Ústí nad Orlicí konalo regionální kolo soutěže Autoopravář Junior 2019. Naši školu reprezentovali v kategorii Karosář junior žáci 3. ročníku Tomáš Klofanda a Marek Johan.

Ihned po zahájení byli soutěžící seznámeni s úkoly, které měly prověřit jejich zručnost a vědomosti. Na prvním stanovišti chlapci opravovali části prahu. Sváření plastového dílu čekalo na soutěžící na druhém stanovišti. Svou šikovnost prokázali Tomáš i Marek při výrobě karosářského dílu. Na závěr „měření sil“ zařadili pořadatelé teoretickou část. Formou testu zjistili, s jakou teoretickou výbavou soutěžící přijeli.

Poctivá příprava na soutěž se vyplatila. Oba naši svěřenci se umístili na medailových pozicích. Krásné 3. místo obsadil Tomáš Klofanda, metu nejvyšší – 1. místo vybojoval Marek Johan. Tím si zajistil účast v celostátním finále v Mladé Boleslavi, kde bude v polovině dubna Technickou Vysoké Mýto dále reprezentovat. Přejeme mu, aby v tvrdé konkurenci škol opět obstál a patřil i v celostátním měřítku ke špičce ve svém oboru.

Na závěr ještě poděkování pro učitele odborné výchovy a učitele odborných předmětů, kteří se postarali o svědomitou a kvalitní přípravu.