O výletu do Anglie

Michal Hynek Články

Výlet začal v pondělí 24.4. Vyrazili jsme od školy přímo do severních Čech, kde jsme nabrali základní školu. Cesta byla dlouhá, ale stál za to.

V úterý 25.4. jsme dorazili v ranních hodinách přímo do Anglie a hned první zastávka Londýn. Viděli jsme všechny nádherné památky, díky kterým je Londýn známy. Projížďkou lodí po Temži jsme viděli téměř vše (London Bridge, London Eye, Westminster Abbey, Big Ben, Tower Bridge) Po projížďce na London Eye jsme šli do London Dungeon, kde jsme byli někteří vyděšený až k smrti. Procházeli se centrem Westminsterském centru a viděli Buckinghamský palác.

Každý z nás bydlel u jiné rodiny, má rodina byla hrozně hodná a milá, každý den si nás vyzvedávali na parkovišti, po příjezdu jsme stihli akorát večeři a sprchu a hned spát, každý den byl nabitý, takže moc času si povídat nezbývalo. Každé ráno jsme měli připravenou snídani a svačinu, rozloučili se a jeli na výlet.

Ve středu 26.4. jsme vyrazili směr Brighton. Po příjezdu do Brightonu nás přivítalo neuvěřitelně krásné pobřeží. Prošli jsme se po pláži, vyfotili se na molu Brighton Pier a ochutnali slavné fish and chips. Navštívil Sea life center. Poté jsme Vyjeli do 162 metrové výšky v Brighton i360.

Následující den nás čekala hlavní atrakce-návštěva studia Warner Bros. Vstoupili jsme do světa filmu a přenesli se do kouzelnického světa Harryho Pottera. Viděli jsme kulisy, kostýmy a rekvizity z filmu, a dokonce se naučili pár kouzel. Když jsme prošli Velkou síní a vstoupili do Bradavic, cítili jsme se jako na vlastní kůži v kouzelnickém světě.

28.4. Byl poslední den v Anglii, Vyjeli jsme lanovkou a přejeli Temži, poté jsme šli na mrakodrap s výhledem na Londýn, jako další nás čekal Tower, kde jsme dostali rozchod, a tak každý z nás stihl jenom něco. Já viděl korunovační klenoty, rytířská brnění a historii všech panovníku Anglie. Po Toweru jsme prošli po Tower Bridge a šli k Millenium Bridge po přejíti jsme viděli Katedrálu svatého Pavla kde jsme dostali malinký rozchod, ten velký rozchod a taky poslední byl naplánovaný na Leicester square. Náš poslední rozchod byl dlouhý, a tak jsme si stihli nakoupit suvenýry a jet zpět k autobusu který nás odvezl k trajektu.

Do Anglie jsme cestovali oběma způsoby Po příjezdu do Calais jsme vstoupili do tunelu, kde jsem byl ohromen tím, jak rychle se projedeme pod mořem. Cesta trvala asi 30 minut.

Cesta zpět trajektem trvala asi 90 minut, během nichž jsem si užíval pohled na noční kanál a přilehlé pobřeží. Na palubě jsme si dali něco k jídlu a popovídali si s dalšími pasažéry.

Díky rodinám, učitelům a paní průvodkyni byl výlet poučný a naučili jsme se o anglické kultuře a historii, poznali a viděli jsme nová místa a zvyklosti. Byl to pro nás všechny nezapomenutelný zážitek.

autor: Štěpán Houdek