Vítězství v regionálním kole KOVO Junior 2019

Michal Hynek Články

Ve dnech 25. až 26. února 2019 se v rámci celostátního projektu České ručičky uskutečnil již 8. ročník regionálního kola soutěže s názvem KOVO Junior 2019.

Soutěž byla určena pro studenty strojírenského učebního oboru strojní mechanik, nástrojař a puškař. Do soutěže se zapojilo celkem 19 studentů z šesti škol Kraje Vysočina a čtyř škol z Pardubického kraje. Nejlepší kvalitu a připravenost předvedl v kategorii jednotlivců vítěz soutěže, student 3. ročníku Integrované střední školy technické Vysoké Mýto Jan Mrázek. V kategorii družstev zvítězili Jan Mrázek a Martin Dušánek z Integrované střední školy technické Vysoké Mýto.

Vlastní soutěž byla rozdělena na dvě části. První část se skládala z výroby zámečnického výrobku podle výkresové dokumentace z připravených polotovarů, ve které soutěžící prokázali znalosti, dovednosti a zručnost spojenou s přesností. Nedílnou součástí bylo i hodnocení funkčnosti a kvality opracování soutěžního výrobku. Druhá část se skládala z praktického měření, kde soutěžící prokazovali znalosti a dovednosti z měření strojírenských veličin pomocí měřících přístrojů a měřidel a následně jejich vyhodnocení.

Slavnostní vyhlášení soutěže proběhlo v prostorách staré radnice v Chotěboři za přítomnosti starosty města. Všichni soutěžící obdrželi hodnotné ceny.

Výsledky soutěže

Jednotlivci:

  1. místo – Jan Mrázek, Integrovaná střední škola technická Vysoké Mýto
  2. místo – Vojtěch Stárek, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické Třemošnice
  3. místo – Martin Dušánek, Integrovaná střední škola technická Vysoké Mýto

Družstva:

  1. místo – Integrovaná střední škola technická Vysoké Mýto
  2. místo – Průmyslová střední škola Letohrad
  3. místo – Střední škola průmyslová, technická a automobilní Jihlava